Nekoliko načina za smanjenje bora

Prije ili kasnije dođe dan kada se protekle godine osjete. Javljaju se prvi znakovi starosti, koje moramo prihvatiti kao novu etapu u našem životu. Bore su jedan od njih.

Prije ili kasnije dođe dan kada se protekle godine osjete. Javljaju se prvi znakovi starosti, koje moramo prihvatiti kao novu etapu u našem životu. Bore su jedan od njih.

One odražavaju prirodni proces starenja našeg tijela. No događa se da pod utjecajem određenih čimbenika starenje nastupa ranije nego inače. Dakle, prerano starenje kože može biti posljedica loših navika, pothranjenosti, onečišćenja okoliša, izlaganja suncu i drugih vanjskih utjecaja.

Srećom, postoje neke smjernice koje mogu smanjiti bore i poboljšati zdravlje naše kože. Ako ste zabrinuti zbog pojave ranih bora, obratite pozornost na sljedeće savjete. Preporuke koje danas želimo podijeliti s vama pomoći će spriječiti njihovu pojavu i smanjiti postojeće bore.

Izbjegavajte izlaganje suncu

Pretjerano izlaganje suncu bez korištenja zaštitne opreme uvelike oštećuje našu kožu i potiče nastanak ranih bora. Uvijek koristite kremu za sunčanje. To se posebno odnosi na tako osjetljiva područja našeg tijela kao što su lice i vrat. To će spriječiti prerano starenje kože. Krema za sunčanje treba biti kvalitetna i dobro štititi kožu od UV zraka.

Prestani pušiti

Pušenje ne samo da ozbiljno šteti zdravlju unutarnjih organa, već također uzrokuje prerano starenje naše kože i pojavu prvih znakova starosti. U ovom slučaju ne govorimo samo o samom pušaču, već io njegovim rođacima.

Kada smo u blizini nekoga tko puši, naša je koža izložena otrovnim tvarima koje se oslobađaju kada cigareta izgori. Ova loša navika smanjuje cirkulaciju krvi, inhibira proizvodnju kolagena i uzrokuje druge štete zdravlju naše kože.

koristite pilinge

Korištenje pilinga i piling kože bitan je dio svakodnevne njege kože. Ovim postupkom očistimo kožu od mrtvih stanica, prašine i drugih nečistoća koje se nakupljaju na njezinoj površini. Zbog toga nabori i bore postaju još uočljiviji.

Korištenje prirodnih pilinga pomaže u njezi naše kože, vlaži je, potiče čišćenje od mrtvih čestica. Kao rezultat toga, koža postaje mlađa i pomlađena.

8 načina za smanjenje bora

Lijepo spavaj

Svakodnevni pravilan odmor neophodan je kako bi koža ostala mlada i lijepa. Kada ne spavamo dobro, razina kortizola raste u našem tijelu. Ovaj hormon uzrokuje uništavanje stanica i uzrok je lošeg raspoloženja.

Ako želite imati zdravu, lijepu i zategnutu kožu, trebate spavati 7-9 sati svaki dan bez pauze.

Objavljeno dana